Magento: Τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά του

Magento: Τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά του

Τι είναι το Magento;

Το Magento είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων e-shop & ηλεκτρονικού εμπορίου διεθνώς και στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ποικίλες πλατφόρμες e-shop, το Magento κατέχει πρωταρχική θέση στις προτιμήσεις των εμπόρων λόγω της υψηλής λειτουργικότητάς του, των δυναμικών χαρακτηριστικών του και των απεριόριστων λειτουργιών του.

Δεδομένου, ότι το Magento είναι βασισμένο σε ανοιχτού κώδικα τεχνολογία (open source), παρέχει ευελιξία, ενώ ενσωματώνει μοναδικές επεκτάσεις και λειτουργίες εκτός πλαισίου. Τα παραπάνω δίνουν την ευκαιρία για την κατασκευή μίας εξαιρετικής ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ας δούμε πιο αναλυτικά γιατί το Magento είναι η πιο κερδοφόρα επιλογή για την κατασκευή της ηλεκτρονικής σελίδας σας.

 

Χαρακτηριστικά Magento

 

Ευελιξία

Η ευελιξία είναι ίσως το δυνατότερο σημείο του Magento. H πλατφόρμα αυτή παρέχει απεριόριστες δυνατότητες επέκτασης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει εξατομικευμένα ανάλογα με τις απαιτήσεις & τις ανάγκες του εκάστοτε e-shop. Έτσι, εξυπηρετεί κάθε επιχειρηματικό μοντέλο παρέχοντας ευχρηστία. Επιπλέον μέσω του Magento υπάρχει η δυνατότητα να ενσωματωθούν διάφορες λειτουργίες με σκοπό την ενίσχυση & ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος. Τέλος, μέσω του Magento είναι δυνατή η χρήση λειτουργιών blogging για τη δημοσίευση άρθρων και περιεχομένου.

 

Ανοιχτός κώδικας

Το Μagento, όπως προαναφέρθηκε, είναι μία πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα. Έτσι, μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν και στη συνέχεια να τροποποιηθεί από τους εξειδικευμένους προγραμματιστές, ώστε να προστεθούν οι απαραίτητες λειτουργίες & χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι αποτελεί μία πλατφόρμα με απεριόριστες δυνατότητες βελτίωσης. Για την ακρίβεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όποια μορφή εξυπηρετεί την επιχείρηση και να προσαρμοστεί στην κλίμακα πολυπλοκότητας των αναγκών.

 

Εύκολη διαχείριση

Το Magento παρέχει ευκολία στη διαχείριση του e-shop σας. Η διαχείριση πραγματοποιείται από την κεντρική σελίδα ελέγχου παρέχοντες διάφορες δυνατότητες στον επαγγελματία. Για την ακρίβεια, αυτός μπορεί να ελέγχει & να επεξεργάζεται άμεσα πληροφορίες, σχετικά με το εμπόρευμα & τις παραγγελίες. Παράλληλα, στην εύκολη διαχείριση ενός e-shop Magento συμβάλλει και το σύστημα ειδοποιήσεων, οι οποίες ενημερώνουν με ευκολία το χειριστή για μία παραγγελία, την επιβεβαίωσή της, την ολοκλήρωση, την αποστολή τιμολογίου κ.α. Η διαχείριση παραγγελιών μετατρέπεται με αυτόν τον τρόπο σε … παιχνιδάκι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα εφαρμογής εκπτώσεων στα προϊόντα μαζικά.

 

Καλύτερη κατηγοριοποίηση

Η κατηγοριοποίηση των προϊόντων σε ένα e-shop magento είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα, που παρέχει αυτή η πλατφόρμα. Για την ακρίβεια, τα προϊόντα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε πολλαπλά επίπεδα, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, όπως είναι το brand, το είδος κ.α. Έτσι, επιτυγχάνεται η αναλυτική αναζήτηση, γεγονός ώστε να επιτυγχάνεται σε μέγιστο βαθμό η αναλυτική αναζήτηση προϊόντων, γεγονός που καθιστά την περιήγηση στο e-shop εξαιρετικά ευχάριστη.

 

Προώθηση SEO

Η πλατφόρμα του Magento δημιουργεί καθαρά URLs, περιγραφές με τις λέξεις κλειδιά και ετικέτες. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες αναζητήσεις θα καταλήγουν στο δικό σας e-shop, καθώς οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν πιο ψηλά ένα Magento e-shop.

 

Υψηλής Ποιότητας Εμπειρία χρήστη

Η εμπειρία χρήστη ή αλλιώς UX αφορά την εμπειρία που αποκομίζει ένας πελάτης από την αλληλεπίδρασή του με το e-shop. Ένα e-shop magento έχει καλύτερη και πιο εύχρηστη διάταξη με βοηθητικά layouts και δυνατότητες μεγέθυνσης της εικόνας των προϊόντων. Έτσι, μετατρέπει την περιήγηση του χρήστη σε μία ευχάριστη εμπειρία. Για την ακρίβεια, μπορεί να πλοηγηθεί ευκολότερα, ώστε να εντοπίζει τα προϊόντα που επιθυμεί. Με αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες να ολοκληρώσει μία αγορά ο χρήστης, αλλά και να προτιμήσει πάλι στο μέλλον το e-shop αυτό.

 

Καλύτερη Mobile εκδοχή

Τα Magento e-shop προσφέρουν άριστη εμπειρία χρήστη σε περιβάλλον κινητού για κάθε πρόγραμμα περιήγησης και ανεξάρτητα από τη συσκευή χρήσης.

 

Ασφάλεια

H πλατφόρμα του Magento παρέχει πολύπλευρη ασφάλεια τόσο στο χρήστη όσο και στον χειριστή. Από τη μία το Magento παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής της παραγγελίας με διάφορους τρόπους, γεγονός που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στον πελάτη.

Από την άλλη, αποτελεί ένα εξαιρετικά έμπιστο & έγκυρο εργαλείο, αφού λειτουργεί με βάση ασφάλεια SSL & IP.

 

Διαχείριση πολλαπλών e-shop

Μέσω του Magento, μπορεί κανείς να χειριστεί πολλαπλά ηλεκτρονικά καταστήματα μέσω της ίδιας αρχικής σελίδας διαχείρισης. Αυτή η ενιαία βάση δεδομένων κάνει τον έλεγχο και τη σύγκριση δεδομένων εύκολη. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί κανείς πολύτιμο χρόνο.

 

Η ομάδα του 24LC είναι εξειδικευμένη στην δημιουργία Magento e-shops, προσφέροντας ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου υψηλής αισθητικής & απόδοσης, που εξυπηρετούν τόσο τον πελάτη όσο και τον έμπορο.

Είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το Magento!

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα 24LC